torstai 21. kesäkuuta 2012

Syötteenlukija

From your 273 subscriptions, over the last 30 days you read 15,086 items, clicked 183 items, starred 0 items, and emailed 0 items. Since March 29, 2010 you have read a total of 300,000+ items.

Syötteenlukija (kiitos sanasta Kaskaste!) on ollut vuosia perustyökalu informaatioviihteen prosessissani. Luen Google Readerini tyhjäksi parin päivän välein. Olen jakanut syötteet muutamaan osaan kategoriaan ("internets", "suomalaiset" ym), ja tapani on lukea aina kategorian sisältävät syötteet putkeen. Ilman kategorioita sisältö vaihtelisi häiritsevän paljon ja lukukokemus olisi poukkoileva.

Syötteenlukijalla organisoitu viihtymisprosessi on kulutettavan sisällön epäsuora ohjailtavuus. Olen poistanut kaikki syötteet joita "haluasin" lukea, mutta joita ei jostain syystä ole tullut luettua. Prosessiin tulee aina silloin tällöin uusia syötteitä ja välillä niitä etsin jos haluan informaatioviihteeseeni jotain uutta.

Eilen laitoin syyskuulle kalenterimerkinnän "suunnittele matka Kiinaan". Tämä sen jälkeen kun olin nähnyt syötelukijassani BKT-kuvan. Tänään syötelukijani kommentoi tuoretta viraali-ilmiötä otsikolla We Will Find You. Yhdistyvätköhän nämä ilmiöt ja surffaankohan ennen pitkää kiinalaisten tavisten perhe-albumeita?

Sain Kaskasteen tekstistä muutakin kuin tuon hyvän sanan. Minulle blogit eivät ole keskustelun foorumi, vaan argumenttivirtaa josta voi viihtyä tai jota voi hyödyntää. Jos syötteestä joskus sattuisi heräämään joku ajatus tai kehitelmä, en minä anna sitä Internetsille takaisin. Heittelen ja kehittelen mieluummin kavereilleni kasvokkain.

Paitsi tänään hyvät ystävät. Ja tämäkin johtuu vain siitä että vietän rauhallista koti-iltaa yksin eikä kavereitakaan ole online. Kun performoivat jotain mitä lie juhannusta.